Vi utför avancerad maskinbearbetning till svensk industri och vi menar att resultatet kommer när man har gjort ett bra jobb...

IMS Maskinteknik med anor sedan 1976 och ligger i Tillinge Nykvarn i Mälardalen på gränsen mellan Uppland och Västmanland. Tillverkningen är i första hand lego som prototyper för industrin samt små serier inom området skärande bearbetning, grovplåtslageri, montering och svetsning. Registret är brett – från smått till stort. Företrädesvis stort. Kapaciteten för svarvning är upp 2,5 meter och fräsning av långa detaljer upp till 10,5 meter. Tillväxten hos IMS Maskinteknik är stadig och familjeföretaget ägs idag av Storskogen AB.

Den nya bäddfräsen som Stenbergs ska leverera fyller en plats för bearbetning av något mindre detaljer som också ska tillverkas. Soraluce TA-A 35 är en mycket stabil maskin med en bädd, kolumn och ram helt i gjutjärn. Maskinen har ett ergonomiskt utförande där bl.a. operatörspanelen enkelt kan placeras framför eller bakom bordet, beroende på operatörens önskemål. Maskinen har Soraluce eget ECO DESIGN som sammantaget reducerar maskinens energiförbrukning.

”Vi har haft ett långt samarbete med IMS Maskinteknik och det här är den femte Soralucemaskinen som vi får förtroendet att leverera, säger Thomas Åkermark på Stenbergs. IMS har sedan tidigare fyra Soraluce SP, en modell med fast bord och rörlig kolumn för bearbetning av lite längre slanka detaljer.”